Rapporteer: Het dagelijkse transactievolume van Bitcoin bereikt 2 miljard dollar…

Formele Verificatie-analisten in samenwerking met Glassnode hebben in het tweede kwartaal een rapport uitgebracht over de toestand van de grootste cryptocentrale in de keten. Onderzoekers wijzen op de groeiende rol van bitcoin als betaalmiddel.

In de afgelopen jaren zijn zowel het aantal transacties als de gemiddelde kosten ervan tegelijkertijd toegenomen. Dit ondersteunde de toename van de economische doorvoer. Tot op heden is dit cijfer opgelopen tot 2,1 miljard dollar.

De gelijktijdige stijging van de hasjkoers en de Bitcoin Evolution prijs wijst op een herstel na de inlevering van de mijnwerkers. Voorheen kwam dit signaal elke keer na elke halvering naar boven.

Op basis van de HODL-golvenmetriek kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat het aandeel van de lange termijn hodlers bleef groeien en een recordhoogte bereikte. Het aantal munten dat gedurende meer dan een jaar niet bewoog bereikte 61,6%; binnen vijf jaar was dat 22,1%.

Onderzoekers hebben een schatting gemaakt van het aantal munten dat verloren is gegaan of in het bezit is van langetermijnhouders: 7,4 miljoen. In 2020 hebben investeerders massaal bitcoins uit de cryptocentrische valutawissels gehaald in afwachting van een waardestijging van de activa na de halvering.

Volgens analisten bereikte de uitstroom in het tweede kwartaal 174 duizend munten, wat driemaal zoveel is als in het eerste kwartaal (55 duizend BTC). Op dit moment zijn er nog 2,64 miljoen BTC in de portemonnee van de beurzen.